Egyedi bútorok - könyvespolc

Az egyedi bútorok közül talán a könyvespolcok, könyvespolc rendszerek segítségével spórolhatunk leginkább a rendelkezésre álló térből. Egy igényesen megtervezett és kivitelezett könyvespolc emellett nappalink, vagy éppen dolgozószobánk ékessége lehet.

egyedi bútorok - könyvespolc elölről egyedi bútor - könyvespolc
Hogy hogyan jutnak el a legtöbben odáig, hogy egyedi bútoraik megrendelésekor egy könyvespolcrendszer kiépítését is igénylik? Az általában félévente tartott lomtalanításkor sokkal könnyebben szabadulunk meg a régi, feleslegessé vált ruháktól, egyéb tárgyaktól, mint a könyveinktől. Bennünk van - egyébként nagyon helyesen - hogy a könyvek állandó értékeket, maradandó minőséget jelentenek, így nehezen válunk meg tőlük. Viszont könyvállományunk évről-évre csak egyre jobban gyarapodik, és lassan kezdi kinőni a rendelkezésre álló szekrényeket, fiókokat. Mit teszünk ekkor? Ilyenkor jönnek elő általában a kartondobozok, és az értékes könyvek felkerülnek a padlásra - vagy éppen le a pincébe.
De érezzük, hogy ez nem a legjobb megoldás, mert így nem férünk hozzá bármikor, könnyedén a szükséges könyvekhez, amelyek állapota a nem megfelelő tárolás miatt ráadásul egyre romlik. Az egyedi bútorként készíttetett könyvespolc rendszerek viszont praktikus, helytakarékos megoldást kínálnak erre a problémára, így nem csoda, hogy egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel.
Ha egyedi bútort készíttetünk, akkor szinte végtelenek a lehetőségeink: rendelhetünk magunknak egy egyszerű, de praktikus könyvespolcot, vagy egy masszív, az egész falat behálózó, sok könyv tárolására alkalmas könyvespolcrendszert, de lehetünk merészek, és modernebb, spot lámpákkal megvilágított, íves formákkal díszített, vagy éppen a kedvenc színeinkben virító darabot is készíttethetünk - kihasználva az egyedi bútorok adta nagyszerű lehetőségeket.
A könyvespolcok is megadják nekünk az egyedi bútorok valamennyi előnyét: méretük pontosan az otthonunka, irodánkba illeszkedik, így nem vesz el felesleges teret; jó minőségű anyagokat választva hosszú évtizedekig használhatjuk, és pont úgy fest, ahogy megálmodtuk.