Modern konyhabútorok
Ajtók és Ablakok
Egyedi készítésű bútorok
Antik bútorok


Színválasztás egyedi konyhabútorok esetén

Egy egyedi konyhabútor akár hosszú évtizedeken keresztül is végigkíséri az életünket, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szín, illetve színek mellett tesszük le a voksunkat egyedi konyhabútorunk megtervezésekor.

Lehet, hogy nem a legjobb ötlet egyedi konyhabútorunk színét éppen aktuális divattrendek szerint megválasztani, vagy a kedvenc színünk mellett dönteni abban az esetben, ha mondjuk az félévente-évente megváltozik. Ebben az esetben könnyen előfordulhat, hogy néhány év után nem igazán érezzük már jól magunkat a saját otthonunkban. Nem véletlen, hogy meglehetősen ritkák a túl élénk és vad színekben pompázó konyhabútorok. Persze, ha úgy érezzük, hogy egy színnel kapcsolatban hosszú távra szól a "szerelem", vagy anyagi lehetőségeink megengedik, hogy néhány évente váltogassuk egyedi konyhabútorunk arculatát, akkor nem fordulhat elő, hogy olyan színeket kell nézegetnünk, amelyekhez már nem fűlik a fogunk.
Konyhabútorok különböző színekben:
tömör fa egyedi konyhabútor gránitlapos konyhabútor modern konyhabútor tömör tölgyfából egyszerűbb egyedi konyhabútor laminált lapból gránit munkalapos egyedi konyhabútor
Hogy mit tehet az, aki vadító színekben pompázó konyhát szeretne, de nem biztos abban, hogy mondjuk 10 évvel idősebb korában is ugyanerre vágyna? A válasz egyszerű: érdemesebb egy visszafogottabb színű egyedi konyhabútort készíttetni, és különböző élénk színű kiegészítőkkel feldobni az összhatást. Ha később meggondoljuk magunkat, akkor egy neon zöld asztalterítőt, vagy egy vörös retro műanyag széket sokkal könnyebb lesz lecserélni, mintha új egyedi konyhabútort készíttetnénk.
Ha nem töltjük a fél életünket a konyhában, akkor érdemes lehet kontrasztos színeket választanunk egyedi konyhabútorunknak és a kiegészítőknek. Ezek energiát adnak és felpörgetnek a főzések, konyhai étkezések idején. Ugyanakkor, ha sokat tartózkodunk a konyhában, akkor érdemes egymással rokon színeket használnunk, ezek az összeállítások relaxáltabb, nyugodtabb életteret teremtenek.
Tömörfa anyagokból csodaszép, természetes egyedi konyhabútorunk lehet. A fafajtától függően ez esetben is játszhatunk a színekkel: a sötétebb árnyalatokkal elegánsabb, klasszikus, kissé férfiasabb hatást érhetünk el, míg a világosabb színek levegőssé, könnyedebbé és természetesebbé varázsolhatják konyhánkat.
Manapság egyre nagyobb divat az igazán természetes hatású skandináv stílus, ami világos faanyagokon, természetes kelméken, kezeletlen felületeken alapul. Ha harmóniára, teljességre és tisztaságra vágyunk, érdemes lehet ezt választanunk. Ez esetben egyedi konyhabútorunkhoz ideális választás egy világosabb nyírfa alapanyag, de ugyanilyen jó megoldás lehet, ha fehérre festett bútorlapot választunk.
Egyedi konyhabútorunk színének kiválasztásakor érdemes szem előtt tartanunk azt is, hogy a fényviszonyok is közrejátszanak abban, hogy melyik színnel milyen hatást érhetünk el. Tehát egyedi konyhabútorunk tervezésénél jó, ha szem előtt tartjuk a fényforrások helyét és nagyságát is.
Tekintse meg a teljes egyedi konyhabútor kínálatunkat, és nézzen be asztalos műhelyünkbe is!