Tetszőleges szöveg/kép
Tetszőleges szöveg/kép
Tetszőleges szöveg/képEgyedi bútorok a nappaliban

Ha sikerült találnia egy jó asztalost, akkor ő minden bizonnyal segítséget nyújt majd a nappaliba szánt egyedi bútor megtervezésében. Viszont fontos, hogy előtte mi összegyűjtsük a nekünk tetsző megoldásokat, kicsit pontosabban is átgondoljuk, milyen nappalira is vágynánk igazán.

Vannak olyan asztalosok, akik akkor jeleskednek igazán, ha pontosan és részletesen el tudjuk mondani, milyen egyedi bútorokra is vágyunk, és pontosan a elképzeléseinknek megfelelő, igényes darabokat készítenek nekünk. Más asztalosok akkor nagyot alkotni, ha szabadabban szárnyalhat a fantáziájuk, és saját ötleteiket is hozzáadhatják az egyedi bútor megvalósításához. Gyakran az is elég információ nekik, ha megmutatjuk nekik az egyedi bútorok leendő helyét, és hogy milyen stílusban, hangulatban vagy színvilágban tudjuk elképzelni nappalinkat. Bármelyik asztalost bízzuk is meg, mindenképp hasznunkra válhat, ha utánanézünk, milyen stílusú nappalik közül válogathatunk. Ha külön-külön megismerkedünk a stílusokkal, akkor akár vegyíthetjük is őket, saját ízlésünknek megfelelően.
Stílusok:
Modern nappalik: letisztult vonalak és formák, főleg semleges színek, fehérre festett falak és tágas tér jellemzik a modern nappalikat. Ha tetszik ez a stílus, érdemes egy hozzáértő asztalos mesterrel viszonylag alacsony egyedi bútorokat készíttetnünk, ezek is hozzájárulnak a tágasság érzéséhez.
Rusztikus stílus: ma már divat kissé régies, vidéki fílinget varázsolni otthonunkba. Egy jó asztalos biztosan a segítségünkre lesz, ha rusztikus stílusú tömörfa bútorra vágyunk nappalinkba. Ezt pedig tökéletesen kiegészítik a natúr, természetes textíliák, és az egyszerű berendezés.
Skandináv stílus: tisztaság, harmónia, egyszerűség jellemzi ezt az itthon is egyre népszerűbbé váló stílust. Ha ezt választjuk, világos színű faanyagokkal és kezeletlen felületekkel kell dolgoznia az asztalosunknak.
Mediterrán stílus: ha szeretné otthonában felidézni a tengerparti nyaralás hangulatát, akkor ideális választás lehet a mediterrán stílus. Élénk, narancsos-pirosas színek, tágas terek, natúr fából készült bútorok és vidám hangulat jellemzik.
A stílus mellett családunk igényeit is érdemes szem előtt tartani. Egy fiatal párnak ideális lehet például egy üveglapos dohányzóasztal, egy négygyermekes családban azonban már nem sokáig maradna épségben. Ha sokan vagyunk a családban, akkor érdemes sok tárolóhelyet belecsempészteti egyedi bútorainkba asztalosunkkal.