Modern konyhabútorok
Ajtók és Ablakok
Egyedi készítésű bútorok
Antik bútorok


Bútor alapanyagok

Egyedi bútorok esetén is érdemes megfontolni, hogy melyik alapanyag mellett tesszük le a voksunkat, a választék bőséges, érdemes megfontolni, melyik ár-érték arány a nekünk legmegfelelőbb.

A bútorok minősége erősen függ attól, hogy milyen alapanyagból készültek. Egyéni ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelően választhatjuk ki mindig, hogy az adott bútort melyik anyagból is készíttessük el. A választás befolyásolhatja a bútor élettartamát is, ha hosszú évtizedekre tervezünk, akkor érdemes jobb minőségű anyagot választani, de ha tudjuk, hogy néhány év múlva esetleg elköltöznénk, és lehet, hogy új otthonunkba új egyedi bútorokat szeretnénk, akkor választhatunk kevésbé tartós anyagokat is.

A leggyakrabban használt bútoralapanyagok:

Tömörfa: Tömörfából nagyon szép rajzolatú, természetességet sugárzó egyedi bútorok készíthetők. Ugyanakkor elég drágák, és nehezek, teherbírások pedig közepesnek mondható. Gondos ápolást igényelnek, a tűző fény és a nedvesség károsítja őket.

Tömörfából készült egyedi bútoraink:
tömörfa lépcső egyedi tömörfa lécső egyedi bútor-lécsők-4

Bútorlap: a legnépszerűbb egyedi bútor alapanyag. Nem túl drága, nem túl nehéz, és könnyen kezelhető. Nem kell összeszervezni a fél rokonságot, ha át akarjuk rendezni a szobát, mivel 1-2 ember is elbír egy nagyobb szekrényt, vagy ágyat is.

Laminált bútorlap: a faforgácsból készített bútorlap műanyag réteggel történő bevonásával keletkezik. A laminált bútorlap tartóssága függ az alapanyag minőségétől. Vannak gyártók, akik rossz minőségű faforgács lapot használnak fel hozzá, az ebből készült bútorok gyorsan tönkremennek. Ugyanakkor a jobb minőségű laminált bútorlapokból készült bútorokkal egy-két évtizedre is tervezhetünk. A laminálás előnye, hogy a bútorban nem tesz kárt a nedvesség. Bármilyen színben elérhető. A laminált bútor előnye, hogy könnyen beszerezhető. árkategóriában viszonylag olcsó. Laminációs bútorlapban kapható magasfényű, ultra modern fautánzatok, mintázatok követve a tradicionális trendeket.
Laminált bútorlapból készített egyedi bútoraink:
laminált bútorlapos egyedi bútor laminált bútorlapos egyedi-bútorok
Rétegelt lemez: hihetetlenül erős anyag, vékony falemezek összeragasztásával készül. Ma már elég ritkán használják. Igényesek fabútorok esetében fiókok szerkezetét ezzel az anyaggal készítik. Előnye a különös színhatás, és a maximális terhelhetőség. Hátránya, hogy drága, és a mindennapi életben nincs is szükség ekkora óriási teherbírásra.

Furnéros bútorok: a tömörfa és az MDF közötti kategória. Olcsóbb a tiszta fánál, viszont még így is a borsosabb árkategóriába tartozik, mivel bármilyen fa beszerezhető belőle, akár egzotikus fafajták is. ezt az anyagot egy hordószerkezetre préselik rá, ami MDF vagy könnyebb fa, persze különleges technológiával. Ezzel az anyaggal készülnek az intarziák, különböző fafajták összeforgatásával, majd egy hordó szerkezetre préselhető. Gondosan óvnunk kell a nedvességtől és a túl erős fénytől. Előnye, hogy könnyű anyag.
Fafurnéros egyedi bútoraink:
Furnáros bútor alapanyagból készült egyedi bútor Cseresznye furnéros alapanyagból készült bútor Furnéros alapanyagból készült egyedi bútor
Egyedi bútor kínálatunkban valamennyi bútor alapanyagot használjuk.
Tekintse meg asztalos műhelyünket is!