Modern konyhabútorok
Exkluzív konyhabútorok
Középkategóriás konyhabútorok
Egyszerűbb konyhabútorok


Hogyan őrizzük meg egyedi konyhabútorunk épségét hosszú évtizedekre?

Az egyedi konyhabútorok precíz funkcionalitása és esztétikuma igazi élménnyé varázsolja a főzés folyamatát. Mi mindent tehetünk meg mi azért, hogy hosszú évtizedeken át örömmel használhassuk konyhánkat?

A jó minőségű, jól megválasztott alapanyagból, megfontolt tervezéssel készült egyedi konyhabútor hosszú évtizedeken, sőt, akár egy egész életen át szolgálhat minket. Ahhoz, hogy szépségét sokáig megőrizze, fontos, hogy mi is megfelelően ápoljuk egyedi konyhabútorunkat.
gráitlapos egyedi konyhabútor mahagóni berakással tömör fa egyedi konyhabútor mahagóni berakással gránit munkalapos egyedi konyhabútor MDF egyedi konyhabútor
Hogy hogyan óvhatjuk épségét?
  • rendszeres, az egyedi konyhabútor alapanyagának megfelelő tisztítás: alapvető fontosságú a hosszú élettartam, és a színek tartóssága szempontjából. A konyhapulton virító odaszáradt teafoltok, a fogantyúk körüli szennyeződések, és a konyhaszekrény tetején álló por biztos, hogy nem tesz jót a főzés élményének, emellett egyedi konyhabútorunk anyagának is árt, tartós elszíneződéseket is okozhat. A heti takarítások idején érdemes nedves ronggyal végigtörölni egyedi konyhabútorunk felületét, a konyhai műveletek során keletkező szennyeződéseket pedig azonnal távolítsuk el. Később lehet, hogy már csak vegyszerek használatával sikerülne megszabadulnunk tőle, ami pedig károsíthatja egyedi konyhabútorunkat.
  • védelem a durva behatásoktól: a konyhabútorok a főzés során speciális külső behatásoknak van kitéve: magas hőmérséklet, sok nedvesség és víz, nagy erőkifejtés (például a húsok klopfolásnál). Az egyedi konyhabútorok anyagválasztásánál az asztalos szakemberek mindezt figyelembe veszik, de azért érdemes odafigyelnünk rá, hogy a lehető legkevesebb nedvesség érje az egyedi konyhabútort, és használjunk vágódeszkát a konyhai alapanyagok szeletelésénél.
  • egyedi konyhabútorba épített gépek karbantartása: praktikus és esztétikus megoldás a háztartási gépek beépítése az egyedi konyhabútorba. Ugyanakkor nincs is bosszantóbb meghibásodásuknál. A megfelelő karbantartással lecsökkenthetjük ezen problémák kialakulásának esélyét. Például a mosogatógép ajtaját ajánlott használt után kis ideig nyitva tartani, hogy kiszáradhasson a gép, és rendszeres időközönként pucoljuk ki a szűrőbetétet.
  • mosogató tisztítása: a mosogatók az apró törmelékeknek "köszönhetően" hajlamosak az eldugulásra, ez pedig jelentős mértékben csökkenti egyedi konyhabútorunkban rejlő örömöket. Érdemes a lefolyóra helyezhető műanyagszűrőt használni, ami megakadályozza ennek az apróságnak tűnő, ám nagy bosszúságot okozó probléma kialakulását.

Tekintse meg az általunk készített konyhabútorokat!